Terug

Volg Vandaag Inside

Mbappé reageert voor het eerst op provocaties Argentijnse doelman Martínez

Mbappé reageert voor het eerst op provocaties Argentijnse doelman Martínez

29 dec 2022, 00:00

Kylian Mbappé zal het verdriet over de verloren WK-finale tegen Argentinië voor altijd met zich meedragen. Dat zei de Franse aanvaller na de competitiewedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Strasbourg, die hij in de blessuretijd besliste uit een strafschop (2-1).

"Ik denk dat ik nooit over die nederlaag heen ga komen. Ik heb sindsdien moeilijke momenten gehad", zei Mbappé, die desondanks tien dagen na de verloren finale van het WK in Qatar al weer in actie kwam voor PSG. De 24-jarige aanvaller vond dat zelf vanzelfsprekend. "Ik zei tegen mijn teamgenoten dat er geen enkele reden is waarom de club de prijs zou moeten betalen voor het falen van de nationale ploeg. Het zijn twee totaal verschillende situaties. Het doet me goed om terug te komen met een overwinning en weer verbinding te hebben met mijn club, de supporters en mijn teamgenoten."

Mbappé blonk de afgelopen weken uit op het WK. Hij werd topscorer van het toernooi met acht doelpunten, waarvan hij er drie maakte in de finale tegen Argentinië (3-3). Ook in de noodzakelijke strafschoppenserie schoot Mbappé raak vanaf 11 meter, maar desondanks ging de wereldtitel naar de Argentijnse ploeg van Lionel Messi, zijn teamgenoot bij PSG. Terwijl de Argentijn nog vakantie heeft om na te genieten van het WK, was de Fransman woensdagavond al weer van doorslaggevende waarde voor de koploper van de Franse voetbalcompetitie.

Tijdens het WK sprak Mbappé amper met de pers en na de finale liet hij alleen via de sociale media van zich horen. Na zijn rentree bij PSG wilde Mbappé wel praten. Hij reageerde onder meer op de provocaties van de Argentijnse keeper Emiliano Martínez, die tijdens de festiviteiten na de finale Mbappé op diverse manieren belachelijk maakte. "Ach, dat is niet mijn probleem. Ik verspil geen energie aan zulke triviale dingen", zei Mbappé.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.