Mazraoui, De Ligt en Gravenberch boeken megawinst tijdens Bundesliga-debuut

5 aug 2022, 22:31

Bayern München is overtuigend aan het seizoen begonnen. Ook zonder de naar FC Barcelona vertrokken spits Robert Lewandowski blijkt de regerend landskampioen makkelijk te kunnen scoren. Bayern won met maar liefst 6-1 bij Eintracht Frankfurt, dat vorig seizoen de Europa League won en in de Duitse competitie als elfde eindigde.

Bij rust leidde Bayern al met 5-0. Die voorsprong had gezien de hoeveelheid kansen zelfs nog hoger kunnen zijn. De Nederlanders Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Joshua Zirkzee en de Marokkaanse oud-Ajacied Noussair Mazraoui zagen vanaf de reservebank Joshua Kimmich de score al in de 5e minuut openen vanuit een vrije trap.

Benjamin Pavard verdubbelde de score in de 10e minuut. Thomas Müller had de bal halverwege de eerste helft voor een leeg doel voor het inschieten, maar hij raakte de paal. Via de van Liverpool overgekomen aanvaller Sadio Mané werd het binnen het half uur alsnog 3-0. Bayern spaarde Frankfurt niet en liep Jamal Musiala en Serge Gnabry nog verder uit.

De Franse invaller Randal Kolo Muani verkleinde de achterstand in de 64e minuut wat, waarna Musiala met zijn tweede treffer in de 83e minuut het laatste woord had.

Gravenberch viel in de 57e minuut in en De Ligt en Mazraoui beiden in de 82e minuut. Zirkzee bleef op de bank zitten.