Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen wint GP van Azerbeidzjan; Perez eindigt tweede

Max Verstappen wint GP van Azerbeidzjan; Perez eindigt tweede

12 juni 2022, 14:47

Max Verstappen heeft de klus geklaard die hij vorig jaar niet kon afmaken. De wereldkampioen zegevierde in zijn Red Bull in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Hij boekte zijn vijfde zege van dit seizoen en verstevigde zijn leidende positie in het kampioenschap van de Formule 1.

De Nederlander profiteerde optimaal van de dubbele pech bij zijn rivalen van Ferrari. Charles Leclerc moest na 21 van de 51 ronden op het stratencircuit van Bakoe opgeven met een kapotte motor. De Monegask lag op dat moment aan de leiding. Carlos Sainz moest na 10 ronden zijn Ferrari al aan de kant parkeren met een kapot remsysteem.

Vorig jaar reed Verstappen comfortabel aan de leiding in Bakoe, toen hij vijf ronden voor het einde uitviel met een klapband. Teamgenoot Sergio Pérez reed toen naar de overwinning.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.