Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen verbolgen door wedstrijdleiding: ‘Alsof we amateurs zijn’

Max Verstappen verbolgen door wedstrijdleiding: ‘Alsof we amateurs zijn’

30 juli 2022, 20:15

Max Verstappen heeft uitgehaald naar de wedstrijdleiding van de Formule 1. De coureur van Red Bull Racing uitte zijn frustraties na afloop van een dramatisch verlopen kwalificatie in Hongarije.

Verstappen kwam vanwege technische problemen met zijn Red Bull-auto niet verder dan de tiende tijd in de kwalificatie op de Hungaroring. De Nederlandser meldde tijdens het beslissende deel van de laatste kwalificatiesessie op de boordradio dat hij geen vermogen had.

"Niets werkt", mopperde Verstappen, die er daarom niet in slaagde een snel rondje te rijden en als laatste eindigde in de sessie met tien coureurs. "Nu wordt het zondag lastig, want inhalen is hier niet makkelijk. Tegelijkertijd zien we ook dit seizoen dat er veel kan gebeuren. En Ferrari moet in ieder geval nog langs George zien te komen", aldus Verstappen hoopvol voor George Russel, die zijn eerste pole position behaalde.

In zijn frustraties kon Verstappen het niet laten om een sneer uit te delen aan wedstrijdleider Eduardo Freitas. Ook in Hongarije is er veel onvrede over de zogeheten track limits, wat betekent dat de coureurs niet buiten de witte lijnen mogen rijden. Op de Hungaroring is met name discussie over bocht dertien, waar de coureurs in voorgaande jaren nog weleens buiten de lijnen mochten uitkomen. Dat is nu veranderd.

"Terwijl je daar een kerbstone en die lijn hebt liggen", weet Verstappen, die ziet dat het voor de wedstrijdleiding moeilijker wordt om toezicht te houden. "Als coureurs willen we altijd helpen, maar er wordt niet naar ons geluisterd. Dat is extreem frustrerend. Ik wil niet met de wedstrijdleiding strijden, maar ze juist adviseren. Het lijkt alsof het ze niets kan schelen. Het lijkt wel alsof ze ons zien als amateurs. Dat is niet correct."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.