Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen schiet op testdag uit de startblokken met snelste tijd en meeste rondes

21 feb 2024, 17:21

Max Verstappen heeft op de eerste testdag van de Formule 1 in Bahrein grote indruk gemaakt. De drievoudig wereldkampioen reed probleemloos 143 ronden in de RB20 op het woestijncircuit van Sakhir en was veruit de snelste. De Limburger klokte 1.31,344 in zijn snelste ronde en daarmee was hij meer dan een seconde sneller dan zijn naaste concurrenten.

De Brit Lando Norris noteerde de tweede tijd, maar hij gaf in zijn McLaren al 1,14 seconde toe op Verstappen. De Spanjaard Carlos Sainz was in zijn Ferrari 1,24 seconde langzamer.

Het zijn testraces en daarbij moet niet te veel waarde worden gehecht aan tijden, omdat alle teams hun eigen programma's afwerken om te beoordelen of hun nieuw gebouwde auto's voldoen. Maar het lijkt na de eerste van drie testdagen al duidelijk dat Red Bull opnieuw een auto heeft ontworpen waar de rivalen niet aan kunnen tippen.

Red Bull presenteerde vorige week de nieuwe auto voor het komende seizoen en dat was volgens het team een verbeterde versie van de auto waarin Verstappen vorig jaar domineerde met negentien overwinningen. Opvallend was wel dat de renstal een sidepod voor de luchtstroom introduceerde waarmee Mercedes vorig jaar slechte ervaringen had.

Het team zal na de eerste testdag geen twijfels hebben over de goede werking. Verstappen leek volledige controle te hebben over zijn auto en reed bijvoorbeeld beduidend sneller dan vorig jaar op de eerste testdag in Bahrein.

Verstappen was een van de twee coureurs die zowel de ochtend- als middagsessie achter het stuur zaten. George Russell was de ander. De Brit kwam tot 122 ronden in zijn Mercedes, maar zijn beste rondetijd lag 2,765 seconden boven die van Verstappen.

De sessies verliepen redelijk vlekkeloos. De Thai Alexander Albon moest in de ochtend zijn test in de Williams afbreken met een technisch probleem. In de middagsessie maakte de Amerikaan Logan Sargeant een schuiver zonder grote gevolgen in zijn Williams.

Eerder noemde Jack Plooij bij Vandaag Inside de Nederlandse coureur in een rijtje met Cruijf en Jordan, bekijk hierboven het fragment over Max Verstappen terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.