Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen rijdt eerste rondjes in nieuwe RB-18

Max Verstappen rijdt eerste rondjes in nieuwe RB-18

23 feb 2022, 00:00

Max Verstappen heeft in zijn RB18 op de eerste testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen in de ochtendsessie de meeste rondjes gereden. De wereldkampioen van Red Bull kwam in zijn auto met daarop nummer 1 tot ongeveer tachtig rondjes. Na een lunchpauze volgt in de middag in Barcelona nog een sessie, waarin sommige teams ervoor kiezen hun andere coureur te laten rijden. Verstappen blijft wel achter het stuur zitten.

De 24-jarige Nederlander leek niet bezig de rondjes zo snel mogelijk te rijden. Ferrari-coureur Charles Leclerc reed het snelste rondje van de ochtend. Ook Mercedes-coureur George Russell was snel. Maar het rijden van zoveel mogelijk kilometers wordt tijdens de testdagen als belangrijker gezien.

Russell (24) neemt dit seizoen de plek in naast Lewis Hamilton als vervanger van de Fin Valtteri Bottas. Hamilton komt woensdagmiddag de baan op voor Mercedes.

Het circuit van Barcelona is traditioneel het decor van de eerste testsessies van het seizoen voor de tien Formule 1-teams. Daar proberen de renstallen hun wagens uit. De tests duren daar drie dagen. De Mexicaan Sergio 'Checo' Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Oracle Red Bull Racing, zoals het team dit jaar officieel heet, rijdt donderdag. Vrijdag komen dan beide coureurs nogmaals op de baan. De eerste Grand Prix van het seizoen wordt verreden in Bahrein op 20 maart.

Aan de auto's is deze winter flink gesleuteld vanwege nieuwe technische richtlijnen. De aerodynamica is zo gewijzigd dat de Formule 1-wagens dichter achter elkaar kunnen rijden en daardoor makkelijker kunnen inhalen. Ook de banden zijn groter en de wielen zijn voorzien van wieldoppen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.