Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen openhartig: ‘Dan denk ik weleens: is dit het nog wel waard?’

Max Verstappen openhartig: ‘Dan denk ik weleens: is dit het nog wel waard?’

19 aug 2023, 13:56

Max Verstappen vertelt in een openhartig interview met De Telegraaf, waarom zijn leven niet altijd zo leuk is als anderen misschien denken: “Ik vind soms dat ik te veel dingen moet doen, en laten.”

Verstappen is kritisch over de gang van zaken binnen de Formule 1: “Ik maak me regelmatig druk om de sport die ik altijd heel leuk vond en nog steeds leuk vindt, maar wel tot op een bepaalde hoogte. Waarom moet je bepaalde dingen veranderen als het goed loopt? Een traditionele kwalificatiesessie vind ik in die vorm prima opgezet. Het moet niet alleen maar om geld draaien”, vertelt hij tegen de krant.

Hierdoor vraagt Verstappen zich dan ook wel eens af of het dit nog wel waard is: “Mensen denken misschien: hij verdient veel geld, waar zeurt die gast over? Maar het gaat om het welzijn, hoe je dingen beleeft en niet hoeveel je verdient. Ik vind soms dat ik te veel dingen moet doen, en laten. Dan denk ik weleens: is dit het nog wel waard?”

Volgens de wereldkampioen is het grootste probleem dan ook niet het reizen, maar wat hij er allemaal bij moet doen: “Een donderdag voor een race-weekeinde is soms al heel lang, al hangt dat er een beetje vanaf waar we zijn. Buiten de Grand Prixs om is er ook simulatorwerk. Maar ik ben bijvoorbeeld meer dan een maand per jaar kwijt aan marketing. Op een gegeven moment heb je daar geen zin meer in.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.