Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen in de bres voor vader Jos: 'Hij is geen leugenaar'

6 mrt 2024, 19:44

Max Verstappen is naar eigen zeggen helemaal niet bezig met een mogelijke overstap naar een ander team. Ondanks dat er dit seizoen pas één race is verreden en Verstappen vorig seizoen een klasse apart was met Red Bull wordt er gespeculeerd over zijn toekomst.

"Ik weet wat ze voor mij hebben gedaan in mijn carrière. Het is absoluut de bedoeling om bij dit team te blijven", beweerde Verstappen op een persconferentie in Djedda, waar zaterdag de tweede grand prix van het seizoen wordt verreden.

Een overgang naar Mercedes behoort tot de opties. Lewis Hamilton verruilt dat team na dit seizoen voor Ferrari. "In het leven weet je nooit 100 procent zeker wat er zal gebeuren. Maar ik denk er niet te veel over na", liet Verstappen optekenen na vragen over zijn toekomst.

Uitspraken van Jos Verstappen

Ook in Djedda lijkt het nog onrustig bij Red Bull. Zondagavond kwam De Telegraaf met het nieuws naar buiten dat Jos Verstappen, de vader van de drievoudig wereldkampioen, vindt dat er snel iets moet gebeuren om de rust terug te laten keren. Moederbedrijf Red Bull sprak teambaas Christian Horner vlak voor het seizoen na onafhankelijk onderzoek vrij van de beschuldigingen van ongepast gedrag.

"Mijn vader en ik zijn een team, samen met Raymond", reageert Verstappen, geciteerd door De Telegraaf. "Dat zal altijd zo blijven. Ik zie mijzelf niet actief zijn in de Formule 1 zonder hen aan mijn kant. Mijn vader en ik zijn heel close. We bellen elke dag. Hij is altijd heel uitgesproken geweest, ook toen ik nog in een kart reed. En hij is geen leugenaar, dat weet ik wel zeker. Dat is wat ik erover kan zeggen."

Zijn vader Jos kreeg veel kritiek over zich heen na zijn uitspraken over teambaas Horner en de situatie binnen Red Bull. "Zo gaat het op sociale media, dan wordt er veel gespeculeerd en verzonnen", stelt Verstappen. "Maar ik ken mijn vader en weet hoe hij is. Mensen kunnen van alles roepen en denken waarom hij bepaalde uitspraken doet, maar uiteindelijk is hij de enige die dat weet."

Chris Woerts liet zich onlangs in Vandaag Inside uit over de situatie van Christian Horner. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.