Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen hoeft dit seizoen geen race meer te winnen om wereldkampioen te worden

Max Verstappen hoeft dit seizoen geen race meer te winnen om wereldkampioen te worden

1 aug 2022, 16:54

Max Verstappen hoeft dit seizoen geen race meer te winnen om wereldkampioen Formule 1 te worden, zo rekende NU.nl uit. Verstappen heeft op dit moment 80 punten voorsprong op Charles Leclerc en als hij alleen nog maar tweede wordt, is dat genoeg om opnieuw wereldkampioen te worden.

Verstappen heeft op dit moment 258 punten, Leclerc heeft er 178. Er worden dit seizoen nog negen races gereden. Stel dat Leclerc alle races wint, inclusief de sprintrace in Brazilië, én elke race de snelste raceronde rijdt, verdient hij nog 242 punten en eindigt hij dit jaar op 420 punten.

Als Verstappen in alle races tweede wordt, inclusief de sprintrace in Brazilië, verdient hij nog 169 punten. Daarmee zou hij eindigen op 427 punten, en dat zou genoeg zijn om Leclerc te verslaan en wereldkampioen te worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.