Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen haalt uit na ontslag wedstrijdleider Formule 1: 'Michael is voor de bus gegooid'

Max Verstappen haalt uit na ontslag wedstrijdleider Formule 1: 'Michael is voor de bus gegooid'

24 feb 2022, 14:43

Max Verstappen heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van Michael Masi. De coureur van Red Bull Racing haalt daarin uit naar de beslissing en noemt het 'geen goede beslissing'.

Mais speelde vorig seizoen een belangrijke rol in de titelstrijd. Tijdens de laatste race van 2021, de Grote Prijs van Abu Dhabi, pakte Max Verstappen mede dankzij een beslissing van Masi op curieuze wijze de wereldtitel.

'Ik vind het gewoon niet correct', steekt de coureur van wal. 'Voor mij voelt het heel oneerlijk. Michael is gewoon voor de bus gegooid. Er wordt veel gepraat over wat er gebeurde tijdens de laatste race in Abu Dhabi. Maar het is niet voor te stellen dat - in welke sport dan ook - een coach of iemand anders in het oor van de scheidsrechter kan schreeuwen dat hij een rode kaart moet geven, een gele kaart of helemaal niets moet doen. Het is dan haast onmogelijk om een goede beslissing te nemen.'

Tijdens de Grand Prix van Abi Dhabi kreeg de wedstrijdleider het te verduren, toen de race in een beslissende fase kwam. 'Dat de FIA het mogelijk maakte dat iedereen, alle teambazen, zich zo met Michael konden bemoeien was al verkeerd. Zij hebben dat toegestaan. Zijn ontslag vind ik onacceptabel en heel jammer voor hem. Ik heb niets tegen de nieuwe race-directeuren, maar ik voel mee met Michael, die ik ook heel capabel vind. Ik heb Michael pas ook een berichtje gestuurd', besluit de kersvers wereldkampioen in de Formule 1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.