Terug

Volg Vandaag Inside

Directeur Maurits Hendriks vertrekt per direct bij Ajax

Directeur Maurits Hendriks vertrekt per direct bij Ajax

10 jan 2024, 14:41

Maurits Hendriks vertrekt bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Het besluit is het gevolg van een spoedoverleg tussen de Chief Sports Officer zelf en de Raad van Commissarissen. Hendriks is na Sven Mislintat de tweede directeur die (mede) verantwoordelijk wordt gehouden voor de huidige bestuurlijke en sportieve chaos bij de Amsterdammers.

Hendriks had bij Ajax nog een contract tot het einde van dit jaar, maar deze wordt nu ontbonden. Het is nog onbekend of Hendriks onder druk de eer aan zichzelf houdt of dat hij door de rvc de laan is uitgestuurd. De Telegraaf schrijft dat er op De Toekomst opgelucht adem zal worden gehaald.

"De voormalige hockeybondscoach, technisch directeur van NOC*NSF en chef de mission bij de Olympische Spelen van 2012, 2014 en 2016 bleek door zijn hooghartige manier van leiding geven vrijwel direct een mismatch. Binnen enkele weken was hij de meest gehate persoon binnen de vereniging", aldus de ochtendkrant.

Reactie Ajax en Hendriks

Inmiddels heeft Ajax het nieuws bevestigd. Hendriks zegt het volgende in een persbericht: "Het is zowel een mooie als leerzame tijd geweest bij deze monumentale club, met hoogte- en dieptepunten. Ik ben nu toe aan een nieuwe bestuurlijke rol om te brengen wat ik professioneel van mezelf verlang. Ik dank mijn collega's met wie ik fijn heb samengewerkt en wens Ajax alle goeds en nog meer sportieve successen toe."

De 63-jarige Hendriks werkte lang als chef de mission bij NOC*NSF. De voormalige hockeytrainer trad in september 2022 in dienst bij Ajax. Hij speelde een rol in de verbouwing van jeugdcomplex De Toekomst, maar had ook een stem in het aantrekken van Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken die eind september werd ontslagen. De Duitser haalde twaalf nieuwe spelers naar Ajax. De meeste nieuwelingen hebben zich nog niet bewezen. Tegen Mislintat loopt nog een onderzoek naar belangenverstrengeling bij transfers.

"Wij danken Maurits voor zijn enorme inzet, met name bij de verdere ontwikkeling van bouwproject De Nieuwe Toekomst en het vrouwenvoetbal van Ajax", zegt voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen. "In de korte tijd dat ik met hem heb samengewerkt, heb ik kunnen ervaren hoe toegewijd hij is en hoe hij met zijn analytische denkvermogen nieuwe structuren heeft kunnen introduceren. Wij wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.