Terug

Volg Vandaag Inside

Maurice Steijn volgt Henk Fraser op als trainer van Sparta

Maurice Steijn volgt Henk Fraser op als trainer van Sparta

23 feb 2022, 14:50

Maurice Steijn is vanaf volgend seizoen de trainer van Eredivisionist Sparta Rotterdam. De 48-jarige coach wordt de opvolger van Henk Fraser, die heeft aangekondigd na deze jaargang te vertrekken van Het Kasteel. Steijn heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de nummer 17 van de Eredivisie.

Steijn was tot afgelopen zomer trainer bij NAC Breda, spelend in de eerste divisie. Daar vertrok de Hagenaar na het missen van promotie. Steijn werkte eerder als trainer bij onder meer VVV-Venlo en ADO Den Haag in de Eredivisie.

'Ik heb er heel veel zin in om per 1 juli te starten', laat Steijn weten bij de bekendmaking. 'We hebben lange gesprekken gevoerd over vele uiteenlopen zaken, van de identiteit van de club, de structuur, tot de mogelijkheden en doelstellingen.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp zegt dat de club en de nieuwe trainer bij die gesprekken 'veelal op de juiste golflengte' zaten. 'Dat sterkt ons in de overtuiging dat Maurice de juiste man is om vanaf komend seizoen hoofdtrainer te worden van Sparta.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.