Terug

Volg Vandaag Inside

'Matthijs van Nieuwkerk keert mogelijk terug op vrijdag met nieuw programma'

7 dec 2023, 12:23

Matthijs Nieuwkerk keert volgend jaar mogelijk terug op de televisie. De van RTL overgestapte Eva Jinek gaat vanaf september volgend jaar van maandag tot en met donderdag een programma maken dat om 19.00 uur op NPO 1 te zien is. En naar verluidt presenteert Van Nieuwkerk dan de vrijdag. "Dat is een zeer hardnekkig gerucht. Dat wordt officieel nog niet bevestigd. Maar wie ik ook spreek uit de televisiewereld, die komt hiermee", meldt Angela de Jong donderdag in De 538 Ochtendshow op Radio 538.

Ook kijkcijferexpert Tina Nijkamp heeft het gerucht rond Van Nieuwkerk te horen gekregen. "Ik kreeg informatie via dm dat Matthijs van Nieuwkerk de vrijdaguitzending gaat verzorgen. Zou logisch zijn", aldus Nijkamp op haar Instagram-pagina.

Reactie woordvoerster Van Nieuwkerk

De woordvoerster van Matthijs van Nieuwkerk "heeft geen nieuws" over de toekomst van de presentator. Dat laat zij donderdagochtend weten, in reactie op het nieuws van de stoelendans bij de NPO begin 2024.

Van Nieuwkerk is al bijna een jaar niet meer op televisie te zien, sinds de Volkskrant een artikel publiceerde over een angstcultuur bij zijn vroegere programma De Wereld Draait Door. De laatste maanden lijkt hij langzaam maar zeker weer aan het werk te gaan. Zo interviewde hij Anouk over haar nieuwe plaat en deed boekpresentaties van Bart Chabot en Özcan Akyol.

De NPO stelde altijd de resultaten van het onderzoek van Martin van Rijn naar de werkcultuur bij de NPO af te willen wachten. Die resultaten worden in januari verwacht. De commissie heeft al laten weten alleen algemene conclusies te doen over de werkcultuur en verwacht geen namen te gaan noemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.