Terug

Volg Vandaag Inside

Matthieu van der Poel wint voor vijfde keer WK veldrijden

Matthieu van der Poel wint voor vijfde keer WK veldrijden

5 feb 2023, 16:22

Mathieu van der Poel heeft in het Brabantse Hoogerheide voor de vijfde keer de wereldtitel veroverd in het veldrijden. Op het snelle parcours op en rond de Brabantse Wal werd het een sprint tussen de twee topfavorieten: de Nederlander van Alpecin-Deceuninck en de Belg Wout van Aert van Jumbo-Visma.

Het brons was voor de Belg Eli Yserbyt.

De Britse titelverdediger Tom Pidcock ontbrak in Hoogerheide. Hij werd vorig jaar in het Amerikaanse Fayetteville wereldkampioen waar de "grote twee" ontbraken.

Naar het duel tussen Van der Poel en Van Aert was al weken uitgekeken. Het zorgde er ook voor dat de toegangswegen naar Hoogerheide vastliepen waarbij het aantal Belgen waarschijnlijk niet onderdeed voor de hoeveelheid Nederlandse fans.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.