Terug

Volg Vandaag Inside

Mathieu van der Poel wint eerste etappe Giro d'Italia en pakt roze leiderstrui

Mathieu van der Poel wint eerste etappe Giro d'Italia en pakt roze leiderstrui

6 mei 2022, 17:20

Mathieu van der Poel heeft de eerste etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De wielrenner van Alpecin-Fenix won de sprint van de eerste rit na 195 kilometer in Visegrád voor de Eritreeër Biniam Girmay en de Spanjaard Pello Bilbao.

Het was de eerste rit van een drieluik in Hongarije. De etappe voerde van Boedapest naar Visegrád, waar de finishstreep op een heuvel was getrokken.

Zaterdag volgt een individuele tijdrit met start en finish in Boedapest. Zondag is er nog een vlakke rit, waarna het peloton naar Italië wordt overgevlogen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.