Terug

Volg Vandaag Inside

Mathieu van der Poel en Femke Bol uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar

20 dec 2023, 20:45

Mathieu van der Poel en Femke Bol zijn op het Sportgala in Utrecht gekozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Het is voor Bol de eerste keer in haar carrière dat zij deze prijs in ontvangst mag nemen.

Bol veroverde tijdens haar carrière twee gouden medailles op de WK atletiek in Boedapest en liep een wereldrecord indoor op de 400 meter. Ze werd voor die prestaties eerder dit jaar al geëerd met de titel Europees atlete van het Jaar.

Voor Van der Poel is het de tweede keer in zijn carrière dat hij verkozen is tot Sportman van het Jaar. De 28-jarige wielrenner veroverde in augustus, 38 jaar na Joop Zoetemelk, in de straten van Glasgow de wereldtitel op de weg. Hij werd in 2019 voor het eerst Sportman van het Jaar.

René van der Gijp liet zich eerder in Vandaag Inside lovend uit over de fantastische prestaties van Femke Bol. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.