Terug

Volg Vandaag Inside

Mathieu van der Poel behoudt roze leiderstrui met tweede plek in tijdrit

Mathieu van der Poel behoudt roze leiderstrui met tweede plek in tijdrit

7 mei 2022, 17:20

Mathieu van der Poel heeft in de tweede etappe van de Giro d'Italia zijn roze leiderstrui met succes verdedigd. De wielrenner van Alpecin-Fenix finishte in de tijdrit over ruim 9 kilometer in Boedapest in 11.53 minuten als tweede. Daarmee was hij 3 seconden langzamer dan de Brit Simon Yates die won in 11.50.

Het was een individuele tijdrit over ruim 9 kilometer met start en finish in de Hongaarse hoofdstad. De laatste 1,3 kilometer moest er worden geklommen.

Yates dook 5 seconden onder de tijd van Tom Dumoulin. De Nederlands kampioen tijdrijden van Jumbo-Visma had vlak daarvoor met 11.55 de tijd van de Italiaan Matteo Sobrero verbeterd.

Zondag volgt de laatste rit op Hongaarse bodem, een vlakke rit van Kaposvar naar Balatonfüred. Maandag vliegen de renners naar Sicilië waarna de Giro dinsdag verder gaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.