Terug

Volg Vandaag Inside

Greenwood blijft langer vastzitten, aanvaller ook verdacht van doodsbedreiging

Greenwood blijft langer vastzitten, aanvaller ook verdacht van doodsbedreiging

1 feb 2022, 19:22

Mason Greenwood wordt ook verdacht van doodsbedreiging aan het adres van zijn vriendin, aldus de politie van Manchester. De 20-jarige speler van Manchester United werd dit weekend aangehouden op verdenking van verkrachting en mishandeling.

'Rechercheurs hebben extra tijd gekregen om een man van in de twintig te spreken die werd gearresteerd op verdenking van verkrachting en aanranding van een vrouw. Na onderzoek wordt hij ook vastgehouden op verdenking van doodsbedreiging', zo luidt een verklaring van de politie.

Greenwood werd afgelopen weekend door zijn club al geschorst na de beschuldigingen van zijn vriendin Harriet Robson. Zij deelde via Instagram foto's van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die volgens haar door Greenwood zijn ontstaan. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks.

'We zijn op de hoogte van afbeeldingen en beschuldigingen die op sociale media circuleren. We geven verder geen commentaar totdat de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed', reageerde de Engelse topclub.

Greenwood komt uit de jeugdopleiding van Manchester United en is dit seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht. De aanvaller debuteerde in september 2020 in de nationale ploeg van Engeland. Enkele dagen na zijn debuut overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop terug naar huis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.