Terug

Volg Vandaag Inside

Mascottes voetbalclubs pleiten in Den Haag voor volle stadions

Mascottes voetbalclubs pleiten in Den Haag voor volle stadions

11 feb 2022, 16:30

De Nederlandse profvoetbalclubs hebben in Den Haag gepleit voor de terugkeer naar volle stadions. Diverse clubs hadden hun mascotte in de spelersbus van het Nederlands elftal naar Den Haag gestuurd. Marianne van Leeuwen, de directeur betaald voetbal van de KNVB, ging samen met Jan de Jong van de Eredivisie CV en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie op Het Plein voor de Tweede Kamer in gesprek met minister Conny Helder van Sport.

De mascottes liepen over het Binnenhof naar Het Plein, waar ze ballen uitreikten aan diverse politici. Met deze ludieke actie wilden de voetbalclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie aandacht vragen voor hun situatie. Ze mogen op dit moment vanwege de coronamaatregelen maximaal één derde van de capaciteit van hun stadions gebruiken. De clubs willen zo snel mogelijk weer al hun seizoenkaarthouders en supporters kunnen toelaten. Vorige week voerden ze actie. De spelers verschenen bij vrijwel alle wedstrijden op het veld in T-shirts met letters die de tekst 'stadions vol' vormden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.