Terug

Volg Vandaag Inside

Martino bondscoach Mexico

Martino bondscoach Mexico

7 jan 2019, 21:50

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse voetbalbond heeft Gerardo 'Tata' Martino gepresenteerd als bondscoach van de nationale ploeg. De benoeming van de 56-jarige Argentijn kwam niet onverwacht. Hij verliet vorige maand Atlanta United nadat de Amerikaanse titel was veroverd. Toen al deden de verhalen de ronde over een dienstverband in Mexico. Frank de Boer is Martino bij Atlanta United inmiddels opgevolgd.

De Mexicaanse voetbalbond moest op zoek naar een nieuwe bondscoach na het vertrek van de Colombiaan Juan Carlos Osorio. Hij wilde vorig jaar na het WK in Rusland zijn aflopende contract niet verlengen. Mexico werd op het wereldkampioenschap in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië (0-2). Osorio is nu bondscoach van Paraguay.

Martino is oud-bondscoach van Paraguay en Argentinië. Hij was ook onder meer één seizoen trainer van FC Barcelona (2013-2014). De Zuid-Amerikaanse coach moet Mexico naar het WK in Qatar in 2022 leiden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.