Terug

Volg Vandaag Inside

Martínez belde Ten Hag op: 'Ik kan naar Arsenal, maar als u mij wil kom ik naar United'

Martínez belde Ten Hag op: 'Ik kan naar Arsenal, maar als u mij wil kom ik naar United'

21 dec 2022, 12:19

Lisandro Martínez heeft zijn transfer naar Manchester United zelf op poten gezet, zo vertelt zijn trainer Erik Ten Hag tegenover Voetbal International. De oefenmeester van United houdt mooie herinneringen over aan zijn tijd bij Ajax met de Argentijn.

"Of ik het moeilijk vond om Martínez bij Ajax weg te halen? Ik heb daar zo'n fijne tijd gehad, hoe we daar samen het proces hebben beleefd. Vanuit het niets hebben we Ajax terug naar de Europese top gebracht. Dat project is me zo dierbaar geweest", vertelt Ten Hag, die aangeeft dat Martinez persé weg wilde uit Amsterdam.

"Martínez wilde zelf hoe dan ook weg bij Ajax. Als wij hem niet hadden genomen, was hij naar Arsenal gegaan. Die wilden hem sowieso hebben, hij was daar topprioriteit", legt de trainer uit Oldenzaal uit. "Licha belde me op een gegeven moment: 'Trainer, luister, ik ga hoe dan ook weg bij Ajax. Ik kan tekenen bij Arsenal, maar als u mij wil, dan ga ik naar Manchester United.' Toen dacht ik: 'Ik moet mezelf en United ook niet in de voet schieten.' Hij was echt niet gebleven in Amsterdam, dat was uitgesloten. Toen hebben we toegeslagen en is het rondgekomen", concludeert Ten Hag.

Martínez ontpopte zich in een half jaar tot vaste waarde bij Manchester United. De laatste weken vormde de kersverse wereldkampioen een sterk duo met Raphael Varane achterin.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.