Terug

Volg Vandaag Inside

Martens pakt Supercup met Barcelona met monsterzege

Martens pakt Supercup met Barcelona met monsterzege

9 feb 2020, 15:59

Lieke Martens heeft met FC Barcelona de Spaanse Supercup veroverd. Barcelona was in de finale met maar liefst 10-1 te sterk voor Real Sociedad, maar Martens kwam opvallend genoeg niet tot scoren. De Limburgse linksbuiten leverde wel twee assists.

Net als bij de mannen werd de strijd om de Supercup in toernooivorm afgewerkt. Barcelona had in de halve finale met 3-2 gewonnen van landskampioen Atlético Madrid, de club van keepster Sari van Veenendaal. Martens nam toen de tweede treffer van de Catalaanse voetbalsters voor haar rekening en gaf de assist bij de derde goal. In de finale tegen Real Sociedad blonk Marta Torrejón uit met vier doelpunten. Stefanie van der Gragt bleef op de bank zitten in Salamanca.

De Nederlandse internationals hebben in de Spaanse competitie met Barcelona negen punten voorsprong op Atlético Madrid. Martens won in 2018, in haar eerste jaar in Catalaanse dienst, al de Spaanse beker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.