Terug

Volg Vandaag Inside

Martens bijt door de pijn heen

Martens bijt door de pijn heen

27 juni 2019, 18:54

Lieke Martens rekent erop dat ze zaterdag in de kwartfinale van het EK tegen Italië 'gewoon' kan meedoen bij de Nederlandse voetbalsters. De Limburgse heeft last van een teen van haar linkervoet. "Het gaat vooruit, het voelt al beter dan gisteren", zei Martens donderdag in het statige Hotel Royal Hainaut in Valenciennes. "We hebben nog twee dagen en in 48 uur kan veel gebeuren. Ik moet gewoon dealen met de pijn die ik heb. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."

De aanvalster van Oranje onthulde dat ze al een tijdje last heeft van die teen. "Maar nu kreeg ik na de wedstrijd veel meer reactie dan daarvoor. Na de vorige wedstrijden was dat veel minder zichtbaar. Het gaat om iets heel kleins, maar het doet wel heel veel zeer."

Martens leidde de voetbalsters dinsdag in de achtste finales met twee doelpunten langs Japan (2-1). Na haar beslissende goal, een strafschop in de laatste minuut, ging Jill Roord tijdens het juichen per ongeluk op haar voet staan. "Maar dat was m'n andere voet. Daar kwam het dus niet door. De medische staf heeft een plan voor me uitgestippeld. Tot nu toe ziet het er goed uit. Ik verwacht dat de pijn morgen weer wat minder is en zaterdag nog minder. Pijnstillers? Ja, als topsporter neem je veel van die pilletjes, zeker op een toernooi. Je doet alles om fit te zijn en ik grijp alles aan om zo min mogelijk pijn te hebben."

De Limburgse werd daarom woensdag zelfs in een rolstoel van de bus naar de trein gereden die de voetbalsters van Rennes richting Valenciennes bracht. Donderdag beperkte ze zich langs het trainingsveld tot wat fietsen op de hometrainer. "Als ik me goed voel, dan sta ik er zaterdag weer. Maar als ik daarmee het team zou benadelen, dan speel ik niet. Het belangrijkste is dat we doorgaan naar de halve finales. Dit zijn de momenten waar je als voetbalster van droomt, dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Ik ga daar alles voor geven. Het zou kunnen dat ik na de wedstrijd weer een reactie krijg, maar dat zien we dan wel weer. Dan beginnen we gewoon weer van voor af aan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.