Terug

Volg Vandaag Inside

Marsman verbaasd over supporters in Verenigde Staten: 'Dat was not done'

Marsman verbaasd over supporters in Verenigde Staten: 'Dat was not done'

10 nov 2021, 16:19

Nick Marsman maakte afgelopen zomer de transfer van Feyenoord naar Inter Miami. De 31-jarige doelman heeft in deze tijd kennisgemaakt met Amerikaanse gewoonten en heeft zich meermaals verbaasd over de gang van zaken in stadions. Dat zegt Marsman tegenover VoetbalPrimeur.

'Het is hier allemaal meer show, ze proberen hier overal een show van te maken', zegt de oud-Feyenoorder. 'In Nederland is het meer op leven of dood voor supporters, hier zijn de mensen blij dat er eindelijk een voetbalclub in Miami is. We hadden een reeks van zes nederlagen op rij, maar de supporters gingen er niet minder hard om schreeuwen en trommelen. Of ze het stadion niet afbreken? Nee, het tegenovergestelde juist.'

Het seizoen in de VS kende tóch een 'controversieel moment' voor Amerikaans begrippen, toen een speler van Inter Miami werd uitgefloten door zijn eigen supporters. 'Dat vond iedereen not done. Ik zei: nou, in Nederland ben je blij als je alleen uitgefloten wordt.. Ik zeg niet dat het goed is als er na een verloren wedstrijd Feyenoord-fans op Varkenoord staan, maar de passie die ze dan hebben, dat is hier wat minder', besluit Marsman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.