Terug

Volg Vandaag Inside

Marseille kondigt juridische stappen aan tegen Villas-Boas

Marseille kondigt juridische stappen aan tegen Villas-Boas

2 feb 2021, 18:12

Het bestuur van Olympique Marseille heeft juridische stappen aangekondigd tegen coach André Villas-Boas. Dat deed de clubleiding enkele uren nadat de Portugese trainer zijn ontslag had aangeboden bij de huidige nummer 9 van Frankrijk. Hij was het oneens met het technisch beleid. Het bestuur van Marseille heeft zijn ontslag al wel formeel bekrachtigd.

Volgens de clubleiding heeft Villas-Boas de belangen van Olympique Marseille ernstig geschaad. Vooral zijn kritiek op technisch directeur Pablo Longoria wordt hem zeer kwalijk genomen.

Villas-Boas moest dinsdag uit de media vernemen dat Olympique Marseille de Franse middenvelder Olivier Ntcham had overgenomen van Celtic. "Dat is niet mijn beslissing. Het is een speler waar ik eerder nee tegen heb gezegd. Daarop heb ik de directie mijn ontslag aangeboden. Ik ben het niet eens met het beleid. Ik hoef verder niets van de club, ook geen geld", zei Villas-Boas tijdens een persconferentie.

Zijn optreden voor de media had eigenlijk over het komende competitieduel met Lens moeten gaan. Marseille presteert dit seizoen teleurstellend. Afgelopen zaterdag werd het duel met Stade Rennes nog uitgesteld nadat boze fans van de Zuid-Franse club een dag eerder het trainingscomplex hadden bestormd.

Villas-Boas werkte sinds de zomer van 2019 bij de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.