Terug

Volg Vandaag Inside

'Marokkaanse bond vraagt om vertrek bondscoach na Ziyech-botsing'

'Marokkaanse bond vraagt om vertrek bondscoach na Ziyech-botsing'

6 okt 2021, 08:51

De bondscoach van Marokko ligt onder vuur in Marokko naar aanleiding van de aanhoudende ruzie met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Vahid Halilhodzic liet vorige week nog weten dat hij geen spijt had van de uitsluitingen van het tweetal, tot verbazing van de Marokkaanse voetbalfans en bond. Khalid Sinouh weet te melden dat de bond een poging heeft gedaan om de trainer de laan uit te sturen.

Begin september werd Ziyech voor het eerst niet opgeroepen door Halilhodzic vanwege zijn 'gebrek aan discipline', gaf de bondscoach destijds aan. Daarop reageerde Ziyech middels een Instagram-story: 'De volgende keer wanneer je spreekt, spreek de waarheid', weersprak de Chelsea-speler de woorden van de bondscoach. Eind september werd naast Ziyech ook Mazraoui niet meer opgeroepen voor het Noord-Afrikaanse land. Ajacied Mazraoui zou niet de waarheid hebben verteld en hoeft ook voorlopig niet te rekenen op een oproep voor Marokko.

De bondscoach blijft volhouden in zijn standpunten, wat niet op begrip kan rekenen in Marokko. Oud-international Sinouh weet dat de bondscoach onder hoge druk staat. 'Niet gek als je twee van je beste spelers thuislaat, om redenen die veel mensen niet geloven. Dat is vragen om problemen'. De oud-doelman van onder meer PSV en AZ ziet weinig andere mogelijkheden dan een hereniging met Ziyech en Mazraoui. 'Ook als Marokko zich plaatst voor het WK, zal hij Ziyech en Mazraoui nodig hebben. Linksom of rechtsom eindigt hij altijd als de verliezer.'

Sinouh ziet ook waar het pijnpunt ligt bij de bondscoach. 'Ik denk dat dit met ego te maken heeft. Het Bosnische volk is net als het Marokkaanse erg trots. Terwijl ik denk dat hij zich moet aanpassen aan de karakters van zijn spelers. De vorige bondscoach deed dat ook.' Tot slot zegt Sinouh te weten dat de Marokkaanse bond een poging heeft gedaan om de bondscoach op straat te zetten. 'Ik heb vernomen dat de bondsvoorzitter al heeft gepolst of Halilhodzic zou willen vertrekken. Maar dat heeft hij geweigerd.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.