Terug

Volg Vandaag Inside

Mark van Bommel ontslagen bij VfL Wolfsburg

Mark van Bommel ontslagen bij VfL Wolfsburg

24 okt 2021, 17:10

Mark van Bommel is al na enkele maanden ontslagen bij VfL Wolfsburg. Het bestuur van de Duitse voetbalclub nam dat besluit vanwege de slechte resultaten. Wolfsburg wist de laatste acht wedstrijden niet te winnen.

"Ik ben verrast en teleurgesteld over de beslissing omdat ik ervan overtuigd ben dat we samen weer de weg omhoog zouden hebben gevonden", aldus Van Bommel op de site van Wolfsburg. "Ik wens het team dat ze er snel in slagen om het tij te keren."

Wolfsburg was de tweede club voor Van Bommel als hoofdtrainer. Bij PSV werd hij een kleine twee jaar geleden eveneens ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

De 44-jarige Van Bommel volgde in de zomer de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Oliver Glasner op. Onder diens leiding eindigde Wolfsburg op de vierde plaats in de Bundesliga, met een plek in de Champions League als beloning.

In de voorbereiding op het seizoen wist Wolfsburg niet te overtuigen. De ploeg van spits Wout Weghorst won vervolgens in het bekertoernooi met 3-1 van SC Preussen Münster, maar Van Bommel bleek tegen de vierdeklasser zes in plaats van vijf keer te hebben gewisseld. Wolfsburg werd daarop de beker uitgezet.

De kritiek verstomde toen Wolfsburg de eerste vier wedstrijden in de Duitse competitie won, steeds met klein verschil. Daarna ging het steeds minder en Wolfsburg wist na 11 september geen wedstrijd meer te winnen. In de Champions League speelde de club gelijk tegen Lille en Sevilla en de ploeg van Van Bommel verloor afgelopen week van Red Bull Salzburg (3-1). In de competitie haalde Wolfsburg uit de laatste vijf duels nog maar 1 punt. Zaterdag ging Van Bommel met zijn elftal onderuit tegen Freiburg (0-2).

"Het komt er op neer dat er meer factoren waren die ons verdeelden dan factoren die zorgden voor verbinding", legde directeur Jörg Schmadtke uit. "We wensen Mark het allerbeste, zowel in de sport als privé."

Van Bommel, die 79 interlands voor Oranje speelde en deel uitmaakte van de WK-selectie van 2010, had nog een contract tot de zomer van 2023.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.