Terug

Volg Vandaag Inside

'Mark van Bommel is de ultieme vervanger van Arne Slot bij Feyenoord'

29 apr 2024, 09:40

Ronald Waterreus vindt dat Mark van Bommel de ultieme vervanger is van Arne Slot bij Feyenoord. Dat schrijft de oud-doelman van PSV in zijn nieuwe column voor De Limburger.

Waterreus was eerder in zijn column nog behoorlijk kritisch op Slot: "Een poosje terug noemde ik hem op deze plek een ‘excuustruus’", schrijft Waterreus. "Dat kwam voort uit het feit dat hij voor mijn gevoel iets te vaak naar externe oorzaken zocht wanneer Feyenoord eens een zeldzame nederlaag leed of de scheidsrechter eens níet in het voordeel van zijn elftal floot."

"Tip aan Arne: manifesteer je zo niet in de Engelse media, want van piepers zijn ze in die contreien niet gecharmeerd", vervolgt Waterreus. "Maar uiteindelijk is die eigenschap slechts een notendopje in een veel breder verhaal. En dat verhaal is dat hij in De Kuip een wereldprestatie heeft geleverd met het behalen van een Conference League-finale, landskampioenschap en KNVB-beker. En dat met een type spel dat in een grijs verleden Ajax-voetbal werd genoemd. Slot is domweg de beste trainer die Feyenoord heeft gehad in de afgelopen halve eeuw."

Opvolger Slot bij Feyenoord

Vervolgens gaat Waterreus in op een aantal namen die worden gelinkt aan Feyenoord om Slot op te volgen. "Giovanni van Bronckhorst, Pascal Jansen, Henk Fraser en zelfs Danny Buijs. Maar één naam mis ik vooralsnog. De naam van degene die in mijn ogen de ultieme vervanger van Slot zou zijn bij Feyenoord. Mark van Bommel. Ik zie u zich al in uw koffie verslikken. ‘Van Bommel, hij staat toch niet per se het Slot-voetbal voor?’ En: ‘Wat kan een PSV-icoon nou bereiken als Feyenoord-trainer?’ Heel veel, denk ik."

Waterreus is van mening dat men niet meer om Van Bommel heen kan 'met zijn ervaring als speler van FC Barcelona en Bayern München'. "Bovendien heeft hij als trainer nu dermate veel vlieguren gemaakt bij FC Antwerp, dat hij niet meer de fouten zal maken die hij in zijn Eindhovense periode wél maakte. En qua mentaliteit past Van Bommel ook naadloos bij Feyenoord."

"Als ik Feyenoord-directeur Dennis te Kloese was, zou ik het wel aandurven met Van Bommel", gaat Waterreus verder. "En dan zou ik, als ik hem was, ook eens bij Bert van Marwijk langsgaan. Hij zou, dankzij zijn succesvolle Feyenoord-verleden, perfect tegenwicht kunnen bieden aan criticasters die in Van Bommel te veel PSV-DNA zien. Die combinatie zie ik echt wel zitten", aldus de oud-doelman van PSV.

Johan Derksen vertelde eerder in Vandaag Inside dat hij ervan overtuigd is dat Arne Slot ook bij Liverpool een sensatie wordt. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.