Terug

Volg Vandaag Inside

Mark Rutte over Vandaag Inside: 'Het is gewoon een heel leuk programma, toch!'

Mark Rutte over Vandaag Inside: 'Het is gewoon een heel leuk programma, toch!'

17 mei 2022, 17:02

Mark Rutte heeft voor de camera van Hart van Nederland kort gereageerd op de terugkeer van Vandaag Inside. De minister-president kon de comeback-uitzending niet zien, omdat hij laat terug was uit Sofia, maar probeert af en toe, als hij de kans heeft, de talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp wel te volgen: 'Het is gewoon een heel leuk programma, toch!'

Wat de minister-president ervan vindt dat Vandaag Inside twee weken na de kaarsrel weer op de buis is? 'Laat de regering nou geen mening hebben over tv-programma's, de vrije pers,' aldus Rutte. 'Uiteindelijk kiezen wij allemaal waar we naar kijken. En volgens mij keken er gisteren 1,5 miljoen mensen. Dat zag ik vanmorgen in de kijkcijfers. Dus dat is wel een teken dat het een heel populair programma is.'

'De regering heeft geen standpunten over het belang van programma's, maar als kijker bepalen we natuurlijk zelf waar we naar kijken. Het is een vrij land. En als 1,5 miljoen mensen afstemmen op dit programma, wordt dat blijkbaar toch belangrijk gevonden,' concludeert de premier.

Eerder deze week had Sigrid Kaag, partijleider van D66, wel een duidelijke mening over Vandaag Inside. Zij vond het vertrek van Johan Derksen terecht, ondanks dat ze het programma nog nooit had gezien. Maandagavond gaf Johan aan dat de woorden van Kaag een belangrijke reden waren voor hem om terug te keren met Vandaag Inside. Bekijk het in de video hieronder.

Waarom Johan Derksen besloot om terug te keren met Vandaag Inside
6:28
Waarom Johan Derksen besloot om terug te keren met Vandaag Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.