Terug

Volg Vandaag Inside

Mark Rutte heeft geen interesse voor NAVO-functie: 'Ik ga niet weg'

Mark Rutte heeft geen interesse voor NAVO-functie: 'Ik ga niet weg'

5 feb 2022, 12:02

Minister-president Mark Rutte is niet in de race om NAVO-baas Jens Stoltenberg op te volgen. Dat zegt hij tegen De Telegraaf. De geruchten werden de wereld ingeslingerd door de Deutsche Welle.

Rutte zou volgens de Duitse omroep op een shortlist staan om Stoltenberg te vervangen, die zelf een baan heeft gekregen bij de Noorse Centrale Bank. Naast Rutte wordt onder meer de voormalig Britse premier Theresa May genoemd.

Zaterdag reageerde Rutte stellig op de geruchten: 'Nee, ik ga niet weg, en ik ben dus geen kandidaat. Ik heb nu de mooiste baan', aldus de leider van het nieuwe kabinet. Hij ziet een parallel met 2019, toen Rutte ook al in verband werd gebracht met de vacature bij de NAVO: 'Dit is hetzelfde gedoe. Ook toen waren er geruchten, ondanks consistente ontkenning'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.