Terug

Volg Vandaag Inside

Mark Rutte: 'Gevaarlijke boerenacties zijn onacceptabel'

Mark Rutte: 'Gevaarlijke boerenacties zijn onacceptabel'

28 juni 2022, 12:15

Boerenacties die tot gevaarlijke situaties leiden voor weggebruikers, ambtenaren of politici zijn 'onacceptabel', zegt premier Mark Rutte. Demonstreren mag, zei de premier dinsdag tijdens een persmoment over de ontregelende acties van boeren die tegen het stikstofbeleid protesteren. Maar het rijden op de snelweg, het intimideren van bestuurders en het blokkeren van wegen vallen daar niet onder, aldus de premier.

Rutte sprak samen met minister Dilan Yeşilgöz (Justitie) de pers toe om te reageren op de steeds heftiger wordende boerenprotesten. Zo werden snelwegen geblokkeerd, hooibalen in brand gestoken en ook gingen boeren weer naar de woning van stikstofminister Christianne van der Wal.

'Nu we de afgelopen dagen zien wat de demonstraties in de praktijk opleveren, en dan bedoel ik niet de goedwillende demonstranten, maar de demonstranten die gevaarlijke situaties creëren, die intimideren, dan vind ik het noodzakelijk om ons uit te spreken', aldus de premier. De afgelopen tijd was zijn rol voornamelijk het "beslechten van interne discussies" en zorgen dat er besluitvorming komt, zegt hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.