Terug

Volg Vandaag Inside

Marjan Olfers ziet zorgwekkende situatie bij nog één voetbalclub: 'Volstrekt onveilig daar'

Marjan Olfers ziet zorgwekkende situatie bij nog één voetbalclub: 'Volstrekt onveilig daar'

14 feb 2022, 11:33

Marjan Olfers was van juli 2011 tot april 2012 lid van de Raad van Commissarissen van AFC Ajax en is momenteel nauw betrokken bij de onthullingen uit de Overmars-gate. De juriste zei zondag in Studio Voetbal dat ze zich zorgen maakt om de situatie bij één andere betaald voetbalorganisatie.

Tot zover bekend is Ajax momenteel de enige betaaldvoetbalclub in Nederland waar een medewerker op non-actief is gezet vanwege grensoverschrijdend gedrag. Volgens ingewijden zou Marc Overmars onder meer dickpics gestuurd hebben, maar Olfers zegt te weten dat er meer aan de hand was. 'Ik weet gewoon dat - en laat ik dat hier gewoon zeggen - er sprake is van zwaar grensoverschrijdend gedrag. Natuurlijk is één zo'n foto sturen al één teveel, zeker als directeur hoor je dat gedrag niet te vertonen, maar ik kan ook zeggen dat een hoop vrouwen niet ineens van de rel zijn door één zo'n foto. Er is echt wel meer gebeurd.'

Op de vraag of dit nog maar het topje van de ijsberg is, vertelt Olfers dat zij persoonlijk al één zorgwekkend bericht heeft ontvangen dat niet over Ajax ging: 'Er is één andere betaaldvoetbalclub waar ik mij erg zorgen om maak. Als iemand dat bij mij gaat melden, dat betekent al dat het daar volstrekt onveilig is. Want waarom zou je dat bij een hoogleraar gaan melden? Blijkbaar durf je dat dus niet binnen de club. En daar zitten wel mijn zorgen. Die machocultuur is er natuurlijk, maar dat zegt niets over het feit dat je grensoverschrijdend gedrag niet buiten de deur moet houden. Dat moet altijd', besluit Olfers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.