Terug

Volg Vandaag Inside

Mario Götze voelt zich thuis bij PSV

Mario Götze voelt zich thuis bij PSV

23 dec 2020, 11:33

Mario Götze zegt zich uitstekend thuis te voelen bij PSV. De Duitser, 28 jaar pas, maar in zijn vaderland al een paar keer afgeschreven, geniet vooral van de geringere aandacht die journalisten voor zijn doen en laten hebben.

Götze was altijd in het nieuws, zeker sinds hij in 2014 Duitsland op 22-jarige leeftijd naar de wereldtitel schoot. "Zo is het eigenlijk altijd geweest, al sinds het begin van mijn carrière. Natuurlijk is er in Nederland ook veel aandacht voor PSV, maar voor mij is het iets meer ontspannen dan de jaren hiervoor", zegt de spelmaker die in oktober verrassend voor PSV koos.

In Sport Bild vertelt hij over zijn avontuur in Nederland. "De nieuwe omgeving, nieuwe tegenstanders, nieuwe uitdagingen, het bevalt me allemaal." In Duitsland raakte zijn loopbaan na de WK-titel in het slop. Mede door blessures slaagde hij er niet meer in de hoge verwachtingen bij Bayern München en later bij Borussia Dortmund waar te maken.

In Eindhoven is iedereen blij met de Duitser, die het plezier in het voetbal heeft teruggevonden. Maar zijn ambities reiken verder. "Ik heb met een club nog geen grote internationale prijs gewonnen. Dat moet nog gebeuren. Met PSV proberen we nu in de Europa League ver te komen. Maar de Champions League is net even groter, die wil ik een keer winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.