Terug

Volg Vandaag Inside

Dochter Johan Derksen komt met tegenreactie op #freethepeople: 'Free the boobies!'

Dochter Johan Derksen komt met tegenreactie op #freethepeople: 'Free the boobies!'

30 sep 2020, 12:30

Marieke Derksen (dochter van) is de preutse samenleving in Nederland helemaal zat, zo laat zij weten in een interview met het Veronica Magazine. De uitgever van bestsellersportboeken als Gijp, Kieft, Rico, Sneijder en Topshow pleit samen met Bobbi Eden, Ellen ten Damme, Jeroen van Inkel en Youp van 't Hek tegen de vertrutteling in Nederland.

'De ergste vertrutting vind ik het vingerwijzen en het shamen van mensen. Wat een verschrikkelijk treurige bezigheid is het om anderen non-stop in de gaten te houden of je ze kunt betrappen op een misstap, een verkeerde uitspraak, een foutje of iets anders dat je niet zint', begint Marieke stevig. Marieke lijkt met deze uitspraak te verwijzen naar haar vader Johan. De nestor van Veronica Inside ligt laatste tijd met elke uitspraak onder een vergrootglas, vooral op social media.

Marieke vindt het vingerwijzen dus onzin. Zelf kan ze zich namelijk niet herinneren dat ze zich ooit gekwetst voelde door een vrouwonvriendelijke grap. Het verbaast haar dan ook dat de pitspoezen bij het racen en de walk-on girls bij het darten tegenwoordig verboden zijn. En het verbaast haar al helemaal dat die beslissing door buitenstaanders is gemaakt. 'Dat is toch het meest betuttelende ooit? Mogen die vrouwen zelf bepalen of ze sexy gekleed gaan en wat voor werk ze doen?' Aldus Marieke Derksen.

De 40-jarige boekenvrouw heeft haar uitgesproken mening niet van een vreemde en gaat nog even door. Zo pleit ze juist tegen de maatschappelijke trend in voor meer naaktheid en meer sexy vrouwen, want ook zij mist de walk-on girls bij het darten. 'Ik kijk zelf ook liever naar een walk-on girl met een goed decolleté dan naar een darter in een synthetisch shirt', doet Marieke een uitspraak waar René van der Gijp zich ongetwijfeld in kan vinden.

Marieke maakt zich kwaad en wil meer naaktheid zien op tv, maar ook op social media. Volgens de uitgeefster is de preutsheid een culturele trend die is over komen waaien vanuit Amerika. Volgens haar is het namelijk waanzin dat Facebook een blote borst censureert, maar de gebruikers overspoelt met kwaadaardige complottheorieën. 'Zover ik weet is nog nooit iemand slechter geworden van het zien van een borst. Wij raken toch niet in paniek van het zien van een tiet? We gaan toch hoop ik geen schilderijen afplakken, omdat er weleens een toerist gekwetst kan zijn van het naakt? Dat is toch preutse aanstellerij? Kom op zeg, meer borsten zou ik willen zeggen. Free the boobies! Uiteraard alleen als de vrouw het zelf wil', concludeert Marieke.

'De dochter van' denkt en hoopt dat de huidige vertrutting een fase is en dat er met de tijd altijd weer een tegenreactie komt. Marieke is dan ook blij dat zij is opgegroeid in een tijd waarin de moraal wat losser leek en waar veel doodnormaal bloot te zien was. 'Het mag allemaal wel wat luchtiger. Frivoliteiten maken alles toch net een stukje leuker', aldus Marieke Derksen.

Het complete interview met Marieke Derksen is te lezen in Veronica Magazine nummer 40. Het tijdschrift ligt nu in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.