Terug

Volg Vandaag Inside

Marieke Derksen: 'Johan zal het nooit publiekelijk zo zeggen, maar dat heeft hem veel pijn gedaan'

Marieke Derksen: 'Johan zal het nooit publiekelijk zo zeggen, maar dat heeft hem veel pijn gedaan'

29 juni 2022, 21:31

Op 10 en 11 juni vond in Grolloo het Holland International Blues Festival plaats. Johan Derksen was daar niet bij: na zijn veelbesproken kaars-anekdote in Vandaag Inside werd hij door zijn mede-organisatoren uit de organisatie gegooid. En dus verbleef hij in het tweede weekend van juni in een huisje in Gelderland, samen met zijn dochter. Dat vertelt Marieke Derksen in gesprek met Het Financieele Dagblad.

Het kaarsverhaal was volgens Marieke 'een anekdote afgesloten met een heel slechte grap, meer niet.' Ze vertelt: In de laatste aflevering van The Great British Bake Off zat een soortgelijke grap, iets meer verdekt. Niets aan de hand.'

Toch werd Johan op meerdere plekken gecanceld: bij verschillende regionale radio-omroepen, bij zijn theatertour en als mede-organisator van het bluesfestival in Grolloo. Marieke vertelt: 'Hij zal het nooit publiekelijk zo zeggen, maar dat heeft hem veel pijn gedaan.' Ze benadrukt dat Johan geen verkrachter, racist of seksist is: 'Maar het gaat al heel lang niet meer om de boodschap, want niemand luistert. Het gaat om de boodschapper. Makkelijk scoren.'

Of het gezellig was het in het huisje in Gelderland? 'Johans vrouw en haar zoon waren er ook. Wij hebben vooral witte wijn gedronken. Johan niet, hij is geheelonthouder,' aldus Marieke.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.