Terug

Volg Vandaag Inside

Marcel van Roosmalen reageert op statement Vitesse: 'Russische propaganda'

Marcel van Roosmalen reageert op statement Vitesse: 'Russische propaganda'

4 mrt 2022, 15:52

Marcel van Roosmalen heeft via Twitter gereageerd op het statement van Vitesse, waarin de club zich uitspreekt voor vrede. De club uit Arnhem heeft zich voor het eerst uitgesproken over de oorlog in Oekraïne.

'Wie wil weten hoe Russische propaganda eruitziet, kijk vanavond naar Vitesse-Sparta', schrijft Van Roosmalen op Twitter. 'De wedstrijd zal, met diverse acties, in het teken staan van ‘De V van Vrede’. Deze ‘V’ wordt onder meer zichtbaar gemaakt door de spelers en staf bij de line-up. Ik ben opgegroeid met Vitesse en betreur het dat het imago van onze prachtige club wordt bezoedeld. Clubliefde is niet als een blinde vink achter een geldschieter aanlopen', aldus de columnist.

Vitesse met als Russische eigenaar Valeri Oyf laat in een verklaring weten diep geschokt te zijn over de huiveringwekkende situatie in Oekraïne en stelt het thuisduel van vrijdag met Sparta Rotterdam in het teken van de 'V van Vrede’.

Oyf komt niet aan het woord in de verklaring die de club op de website heeft geplaatst. Hij is sinds 2018 eigenaar van Vitesse en komt uit het netwerk van Roman Abramovitsj, die nauwe banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin en uit angst voor sancties zijn Engelse voetbalclub Chelsea te koop heeft aangeboden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.