Terug

Volg Vandaag Inside

Marcel van Roosmalen ontslagen bij NOS Sport na uitspraken in Vandaag Inside

Marcel van Roosmalen ontslagen bij NOS Sport na uitspraken in Vandaag Inside

13 mrt 2023, 19:08

Marcel van Roosmalen is na uitspraken die hij vorig jaar deed bij Vandaag Inside ontslagen bij NOS Sport, waar hij de column Korte Corner maakte. Dat vertelde Marcel maandag in Weer een Dag, een podcast die hij samen maakt met Gijs Groenteman.

In het tv-programma Media Inside spraken Marcel en Gijs zondagavond over het Volkskrant-artikel over misstanden op de redactie bij NOS Sport. Marcel heeft daar veel reacties op gekregen, vertelt hij een dag later in Weer een Dag: "Wat ik het allerergste vind, is dat er wordt gezegd: Marcel van Roosmalen draagt de leiding van NOS Sport een warm hart toe. Dat is helemaal niet zo. Ik trok gewoon dat stuk in twijfel, de manier waarop het is opgeschreven. Maar die leiding... Die Maarten Nooter enzo, die draag ik helemaal geen warm hart toe! De man heeft mij ontslagen!"

Gijs Groenteman voegt toe: "Hij heeft jou ontslagen omdat jij voor een onveilige sfeer zorgde, toch?" Marcel reageert: "Ik heb Joep Schreuder beschreven, op een andere zender, in wat zij een "rotprogramma" vinden: Vandaag Inside. Dat vonden ze op zichzelf afstralen, terwijl ik op dat moment helemaal geen werk had bij de NOS. Ze vonden het niet netjes dat ik heb gezegd: Pak Joep Schreuder z'n perskaart af. Ze zaten toen denk ik net in de interne verwerking van al het nieuws wat eraan zit te komen. En toen hebben ze met elkaar gezegd: Dit kunnen we er niet bij hebben. We moeten om onze bedreigde NOS'ers gaan staan."

"Jeroen Stekelenburg voorop, want dat is de barmhartige samaritaan, dat lees ik overal," gaat Marcel verder op zijn bekende, gortdroge toon. "Hij neemt het ongelooflijk op voor de slachtoffers. Jeroen Stekelenburg moet je erbij hebben op zo'n redactie. Op iedere redactie werkt er wel zo'n Florence Nightingale die Jeroen Stekelenburg heet. Hij gaat eromheen staan, gooit z'n body er tussen en hij zegt: Ho jongens, het gaat hier om de slachtoffers. Jeroen Stekelenburg is totaal onschuldig voor mij. Maar in ieder geval: in die sfeer zijn ze ook Joep Schreuder gaan beschermen."

Gijs Groenteman concludeert: "De hoofdredactie was dus heel druk met het op geen enkele klacht over een verziekte werksfeer ooit reageren, of als mensen de hele tijd de meest seksistische taal uitslaan, daar gewoon helemaal niks mee doen of ze de hand boven het hoofd houden. Maar als jij grappenderwijs in een programma zegt: Pak Joep Schreuder z'n perskaart af, dat is dan reden voor ontslag. Omdat je ook een freelancer bent, dat is altijd lekker makkelijk ontslaan."

"Ja, dat is dan geen officieel ontslag, maar wegsturen eigenlijk," aldus Marcel. "Dat is wegbonjouren, en dat is natuurlijk makkelijk, en zeker als dat in een vervuild kanaal wordt geuit, zoals ze toch de concurrentie zien: Bij Talpa zijn ze lang niet zo zuiver als bij de NOS zelf. Dan is het je biezen pakken, Gijs, dan is het één telefoontje en dan wordt er een streep gezet door honderd zondagmiddagen die je hebt opgeofferd, die je hebt weggenomen van je gezin. En dan denk je weleens: Ja, waarom heb ik die Korte Corner gedaan?"

Bekijk hieronder de columns van Marcel van Roosmalen over Joep Schreuder.

Marcel van Roosmalen omschrijft Joep Schreuder: 'Een loopse hond met kerstverlichting!'
3:27
Marcel van Roosmalen omschrijft Joep Schreuder: 'Een loopse hond met kerstverlichting!'
‘Als ze de ArenA tijdens Oranje bombarderen, zijn de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg weg’
2:37
‘Als ze de ArenA tijdens Oranje bombarderen, zijn de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg weg’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.