Terug

Volg Vandaag Inside

Marca meldt akkoord: 'Ronaldo wordt bestbetaalde atleet ter wereld'

Marca meldt akkoord: 'Ronaldo wordt bestbetaalde atleet ter wereld'

5 dec 2022, 13:41

Cristiano Ronaldo staat al vanaf komende maand bij de Saudische voetbalclub Al-Nassr onder contract, meldt de Spaanse krant Marca. Met een jaarinkomen van zo'n 200 miljoen euro wordt de 37-jarige Portugees volgens de krant de bestbetaalde sporter ter wereld. Het bedrag bestaat naast salaris ook uit inkomsten uit reclames.

Marca meldde vorige week al dat Ronaldo akkoord was gegaan met een contractvoorstel van tweeënhalf seizoen; nu is ook bekend wanneer de overeenkomst ingaat. Bij Al-Nassr spelen vooral voetballers uit Saudi-Arabië. De Mexicaanse doelman David Ospina en Braziliaanse middenvelder Luiz Gustavo zijn de bekendste buitenlandse namen. De club eindigde vorig seizoen als derde en staat nu na acht wedstrijden tweede op het hoogste niveau.

Het contract van Ronaldo bij Manchester United werd vorige maand maand ontbonden, nadat de aanvaller zich in een interview bijzonder kritisch had uitgelaten over de club en trainer Erik ten Hag. Zodoende kan Al-Nassr de sterspeler zonder transfersom vastleggen.Ronaldo is nu met Portugal actief op het WK in Qatar. De Portugezen nemen het dinsdag in de achtste finales op tegen Zwitserland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.