Terug

Volg Vandaag Inside

Marc Overmars ziet af van hoger beroep en blijft tot november geschorst

26 feb 2024, 15:19

Marc Overmars gaat niet in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS tegen de door de wereldvoetbalbond FIFA opgelegde wereldwijde schorsing. Dat heeft zijn woordvoerder Frank Neervoort bevestigd na eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

"Marc Overmars heeft deze afweging in samenspraak met zijn familie gemaakt. Verder geven we geen toelichting", aldus Neervoort.

De FIFA nam begin dit jaar de schorsing wereldwijd over die Overmars in Nederland had gekregen om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax. In februari werd het beroep van de huidige technisch directeur van Antwerp door de FIFA afgewezen. Alleen een eventuele stap naar het CAS restte Overmars nog.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) had Overmars op 16 november een schorsing opgelegd van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Hij kan zodoende in november weer aan het werk.

Het ISR verklaarde Overmars indertijd schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. De ex-international moest in februari 2022 opstappen als directeur voetbalzaken bij Ajax na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club. Na zijn vertrek bij Ajax trad Overmars al snel in dienst bij Antwerp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.