Terug

Volg Vandaag Inside

Maradona steunt Koulibaly

Maradona steunt Koulibaly

30 dec 2018, 21:24

NAPELS (ANP) - De bekendste oud-speler van Napoli heeft een steunbetuiging gegeven aan Kalidou Koulibaly. Diego Maradona plaatste zondag op Instagram een foto waarop hij lachend poseert met het shirt van de Senegalese verdediger van Napoli. Koulibaly werd op tweede kerstdag tijdens de uitwedstrijd tegen Internazionale racistisch bejegend door een groepje fans van de thuisclub. Heel wat keren klonken apengeluiden en andere vormen van racisme vanaf de tribunes als de donkere Napolitaan de bal had.

,,Ik heb zeven jaar in Napels gespeeld en was ook slachtoffer van racistische liederen van sommige fans'', schrijft Maradona. ,,Ik herinner me nog goed de spandoeken met daarop de tekst: welkom in Italië. Ik voel me Napolitaan en ik steun Kalidou Koulibaly. Ik hoop dat dit allemaal helpt om racisme voor eens en voor altijd uit het voetbal te krijgen. Groeten aan allemaal!'' De Argentijn sloot zijn bericht af met de hashtag #NoRacism.

'Pluisje' speelde tussen 1984 en 1991 in het lichtblauwe shirt van Napoli. Hij hielp de club aan twee landstitels, in 1987 en 1990.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.