Terug

Volg Vandaag Inside

Maradona met psychische klachten in ziekenhuis

Maradona met psychische klachten in ziekenhuis

3 nov 2020, 09:02

Diego Maradona moet zeker drie dagen in het ziekenhuis blijven ter observatie. Het Argentijnse voetbalicoon heeft volgens zijn persoonlijke dokter "psychische klachten". Maradona, die afgelopen vrijdag zijn 60e verjaardag vierde, werd maandag opgenomen in een kliniek in La Plata.

"Psychisch gaat het niet goed met hem en dat heeft weerslag op zijn fysieke toestand", vertelde dokter Leopoldo Luque aan de vele journalisten die zich voor het ziekenhuis hadden verzameld. "Het was een emotionele en gecompliceerde week voor hem, met veel druk. Zijn humeur leed daar onder. Hij is niet zo fit als ik zou willen. Hij heeft hulp nodig, dit is de tijd om hem te helpen. Diego is iemand die soms geweldig is en soms niet zo. Het zou 10.000 keer beter met hem kunnen gaan. Het is ook heel moeilijk om Maradona te zijn. Het helpt hem door hem hierheen te brengen."

Volgens de dokter voelt de voormalige superster van onder meer Napoli, FC Barcelona en Boca Juniors zich al een tijdje niet lekker. "We houden hem hier zeker drie dagen onder observatie."

Vanuit de hele voetbalwereld stroomden vorige week de felicitaties binnen bij Maradona, die zich op zijn 60e verjaardag even liet zien op het veld bij Gimnasia y Esgrima, de club uit La Plata waarbij hij als trainer werkt. 'Pluisje' maakte een broze en verwarde indruk. Hij moest door begeleiders van de club het veld op worden geholpen. Hij kreeg onder meer een grote taart en een ingelijst shirt van Gimnasia y Esgrima met daarop 'DM60', zijn initialen en leeftijd. De ploeg van Maradona won op zijn verjaardag met 3-0, maar de jarige ging al tijdens de wedstrijd naar huis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.