Terug

Volg Vandaag Inside

Maradona domineert ochtendkranten: 'Ad10s' en 'In God's Hands'

Maradona domineert ochtendkranten: 'Ad10s' en 'In God's Hands'

26 nov 2020, 10:00

Het overlijden van Diego Maradona domineert donderdagochtend vanzelfsprekend de voorpagina's van de kranten wereldwijd. De pagina's varieerden wereldwijd van het refereren aan 'de hand van God' tot aan fraaie foto's uit de rijke loopbaan van de Argentijnse voetballegende, die woensdag op 60-jarige leeftijd overleed.

De Italiaanse sportkrant Tuttosport kopte op de voorpagina: 'Ad10s', verwijzend naar het rugnummer van Maradona. Bij de kop stond een foto van Maradona die in 1986 de wereldbeker de lucht in hield.

The Guardian koos voor een foto waarop Maradona wordt aangestaard door zes Belgische voetballers, die onder de indruk lijken van de ster. "Vaarwel voetballegende die een WK heeft gedomineerd als geen andere speler", schreef de Engelse krant erbij.

Daily Mail ging in op de handsbal waarmee Maradona Argentinië op het WK van 1986 langs de Engelsen leidde. 'In God's Hands', stond er in grote letters op de voorpagina. "Een verdrietig afscheid van de eeuwige genius", stond erbij.

Bij Daily Star zat de frustratie over het mislopen van de wereldtitel in 1986 kennelijk nog hoog. "Waar was de VAR toen we hem het hardst nodig hadden?", kopte de krant bij een foto van de legendarische handsbal van Maradona. "Ja, hij was een bedrieger. Maar wat voor een geweldige bedrieger was het", stond er in een kader bij.

De Poolse krant Przegląd Sportowy beeldde de Argentijnse vlag paginagroot af met een treurig zonnetje met tranen in zijn ogen.

Wilfred Genee, Wim Kieft en René van der Gijp reageerden woensdagavond tijdens de Champions League op het overlijden van Maradona. Bekijk hieronder de beelden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.