Terug

Volg Vandaag Inside

ManUtd wint met invaller Van de Beek van Brighton

ManUtd wint met invaller Van de Beek van Brighton

5 apr 2021, 00:36

Manchester United heeft de achterstand op koploper Manchester City niet verder laten oplopen. De nummer 2 van de ranglijst versloeg op eigen veld Brighton & Hove Albion met 2-1. De overwinning kwam moeizaam tot stand. Pas in het laatste half uur kwam de score van ManUnited op gang.

Manchester City, dat met 2-0 won bij nummer 3 Leicester City, leidt met 74 punten. Stadgenoot United heeft 14 punten minder en een wedstrijd minder gespeeld.

Namens de bezoekers opende Danny Welbeck (ex-United) in de 13e minuut van dichtbij de score. ManUnited produceerde in de eerste helft niet één doelgericht schot. Na de rust bracht Marcus Rashford de gelijkmaker op zijn naam op aangeven van Bruno Fernandes. In de 83e minuut bezorgde Mason Greenwood de thuisclub de winst.

Middenvelder Donny van de Beek viel bij United in de slotfase in. Verdediger Joël Veltman speelde de hele wedstrijd bij Brighton en ploeggenoot Davy Pröpper bleef op de bank.

Trainer Ole Gunnar Solskjaer van ManUnited kon tegen Brighton niet beschikken over onder anderen Anthony Martial. De Franse aanvaller keerde met een knieblessure terug van de interlandperiode bij het nationale team. Volgens Solskjaer ziet de kwetsuur er niet best uit en is de kans aanwezig dat Martial dit seizoen in de Premier League niet meer in actie komt.

Manchester United speelt donderdag in de kwartfinales van de Europa League tegen Granada.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.