Terug

Volg Vandaag Inside

ManUnited evenaart tegen Southampton grootste PL-zege ooit: 9-0

ManUnited evenaart tegen Southampton grootste PL-zege ooit: 9-0

3 feb 2021, 00:15

Manchester United is in de Premier League in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Manchester City. De ploeg van de Noorse coach Ole Gunnar Solskjaer haalde op eigen veld keihard uit tegen een uitgedund Southampton: 9-0. Dat is een evenaring van de hoogste score ooit in de Premier League. Bij de rust leidde de thuisclub al met 4-0.

Southampton verkeerde al vanaf de 2e minuut in grote problemen op Old Trafford. De Zwitserse middenvelder Alexandre Jankewitz kreeg tijdens zijn debuut in het basisteam heel snel rood voor een harde charge op Scott McTominay. Daarna was er voor middenmoter Southampton geen houden aan. Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Jan Bednarek (eigen doel) en Edinson Cavani scoorden voor de rust.

Met Donny van de Beek voor Luke Shaw begon ManUnited aan de tweede helft. De oud-Ajacied incasseerde al snel een gele kaart wegens een te laat ingezette tackle. Anthony Martial (twee), McTominay, Bruno Fernandes en Daniel James voerden de score verder op. In de 86e minuut kreeg ook Bednarek nog rood bij de bezoekers.

Manchester United, dat uit de vorige twee competitieduels slechts 1 punt haalde, staat tweede met 44 punten. Stadgenoot City heeft evenveel punten, maar twee duels minder gespeeld.

Crystal Palace won met 2-1 bij Newcastle United. Voor de bezoekers kwamen Jairo Riedewald (ex-Ajax) en Gary Cahill tot scoren. Naast Riedewald was ook Patrick van Aanholt basisspeler bij Palace, dat de positie in de middenmoot verstevigde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.