Terug

Volg Vandaag Inside

'Manier waarop we kansen weggeven is onacceptabel'

'Manier waarop we kansen weggeven is onacceptabel'

18 feb 2021, 23:18

De manier waarop PSV donderdag verdedigde in de uitwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de Europa League, ergerde trainer Roger Schmidt. "We geven te makkelijk grote kansen weg en op dit niveau worden die afgestraft. Dat is onacceptabel", zei de Duitser na de nederlaag van 4-2 in de eerste ontmoeting van de eerste knock-outronde van de Europa League.

De eerste treffer van Olympiakos viel uit een vrije trap. Bij de 3-2 ging Timo Baumgartl opzichtig in de fout en bij de vierde treffer van de Grieken liet Philipp Max het afweten. PSV was voetballend niet de mindere ten opzichte van Olympiakos.

"We hebben een onnodige nederlaag geleden", oordeelde Schmidt. "We hebben goede spelers, maar het zijn stuk voor stuk jongens die nog niet zo ervaren zijn op dit niveau. Verdedigen is niet iets van alleen de achterste linie. Dat moet je met het hele team doen. Daar zullen we het ook met iedereen over hebben. We gaan analyseren en verbeteren waar nodig."

Volgens de trainer is PSV niet kansloos voor het bereiken van de achtste finales. "We zijn niet weggespeeld. Als ik naar het wedstrijdbeeld kijk, zie ik mogelijkheden. We hebben twee doelpunten gemaakt en dat biedt perspectief voor volgende week. Ik denk dat het nog altijd mogelijk is om ten koste van Olympiakos door te gaan."

PSV mist volgende week Ibrahim Sangaré in Eindhoven. De Ivoriaanse middenvelder liep tegen een gele kaart aan en is geschorst. Olivier Boscagli viel tegen Olympiakos voor rust uit met een blessure aan zijn hoofd. Volgens Schmidt is de kans groot dat Boscagli zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie gewoon kan spelen. De rentree van Cody Gakpo laat vermoedelijk nog even op zich wachten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.