Terug

Volg Vandaag Inside

Mané voor het eerst Afrikaans voetballer van het jaar

Mané voor het eerst Afrikaans voetballer van het jaar

8 jan 2020, 11:44

Sadio Mané is door de CAF, de Afrikaanse voetbalbond, verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar. De Senegalees is de opvolger van Mohammed Salah, die de ereprijs de afgelopen twee jaar in ontvangst nam. De aanvaller van Liverpool nam de prijs zelf in ontvangst in het Egyptische Hurghada.

De afgelopen twee jaar werd Mané tweede. Dit keer kreeg Mané meer stemmen dan zijn ploeggenoot Salah en Manchester City's Rihad Mahrez, de winnaar van 2016.

Hakim Ziyech en André Onana, beiden uitkomend voor Ajax, waren ook genomineerd. Zij werden wel opgenomen in het Afrikaans elftal van het jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.