Terug

Volg Vandaag Inside

Mandzukic stopt als international Kroatië

Mandzukic stopt als international Kroatië

14 aug 2018, 17:06

TURIJN (ANP) - De Kroatische spits Mario Mandzukic heeft besloten zijn interlandloopbaan te beëindigen. De van Frankrijk verloren WK-finale (4-2) is de laatste interland geweest van de Kroaat, die bij Juventus speelt. In die wedstrijd schreef Mandzukic historie met een eigen doelpunt en een treffer in het juiste doel. ,,Ik liet altijd liever mijn voeten spreken en heb dan ook moeite om in woorden te vatten wat het Kroatische team heeft betekend voor mij. Toch weet ik dat de tijd is gekomen om afscheid te nemen", schrijft Mandzukic in een emotionele verklaring.

De 32-jarige spits was van grote waarde voor het Kroatische voetbalelftal dat op het WK verraste door de finale te halen. In de halve finale tegen Engeland schoot Mandzukic zijn land in de verlenging naar de eindstrijd (2-1). In die finale tegen Frankrijk passeerde hij in de achttiende minuut zijn eigen doelman met een kopbal. Het was het eerste eigen doelpunt in een WK-finale.

,,Na het bijdragen aan het grootste succes ooit van Kroatië kan ik met trots een einde maken aan mijn interlandcarrière."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.