Terug

Volg Vandaag Inside

Manchester United wil Fernandes en Cavani niet afstaan voor interlands

Manchester United wil Fernandes en Cavani niet afstaan voor interlands

4 mrt 2021, 11:49

Ole Gunnar Solskjaer wil onder anderen Bruno Fernandes en Edinson Cavani niet afstaan voor de komende interlandperiode. Portugal en Uruguay staan op de 'rode lijst' die Groot-Brittannië heeft opgesteld van landen met verhoogde coronarisico's. Dat betekent dat iedereen die vanuit die landen terugkeert in Groot-Brittannië eerst tien dagen in quarantaine moet in een daarvoor aangewezen hotel.

'We hebben het er nog niet over gehad, maar het heeft geen zin om spelers af te staan aan hun nationale ploegen als ze daarna tien dagen in isolatie moeten', zei Solskjaer na het competitieduel met Crystal Palace (0-0). 'Wij betalen de spelers. De FIFA geeft de clubs toestemming om spelers thuis te houden. Het wordt dus heel lastig om deze jongens naar landen te laten gaan die op de rode lijst staan.'

Naast de Portugese middenvelder en de Uruguayaanse spits heeft Man United met de Brazilianen Fred en Alex Telles nog twee internationals die aan het einde van deze maand voor de interlandperiode naar een 'rood' land moeten.

Liverpool liet woensdag bij monde van trainer Jürgen Klopp al weten een aantal spelers thuis te houden als ze bij terugkeer in quarantaine zouden moeten. Het gaat om de Brazilianen Alisson Becker, Roberto Firmino en Fabinho en de Portugees Diogo Jota. 'Voor ons is het simpelweg onmogelijk om de jongens nog eens tien dagen extra te moeten missen', zegt Klopp. 'We hebben al heel veel blessures. Dit kan echt niet. Ik begrijp de problemen van de nationale elftallen, maar het is nu eenmaal onmogelijk in deze tijden iedereen blij te maken.'

Normaal gesproken zijn clubs verplicht om hun spelers af te staan als die worden opgeroepen voor hun nationale ploeg. De wereldvoetbalbond FIFA heeft daar tijdelijk echter een uitzondering voor gemaakt vanwege de coronapandemie en alle reisrestricties die daaraan hangen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.