Manchester United verspeelt weer punten in titelstrijd Engeland

14 feb 2021, 18:03

Manchester United is weer wat verder achterop geraakt bij koploper Manchester City in de Premier League. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer verspeelde 2 punten door met 1-1 gelijk te spelen bij laagvlieger West Bromwich Albion. United kwam op 46 punten, 7 minder dan City dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

West Bromwich kwam al na 2 minuten op voorsprong. Spits Mbaye Diagne kopte een voorzet van Conor Gallagher raak. Manchester United ging op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in een aanval goed af te ronden. Op slag van rust lukte dat wel, toen Bruno Fernandes een pass van Luke Shaw met een fraaie volley in het doel van West Bromwich werkte.

In de tweede helft bleef United de bovenliggende ploeg, hoewel Diagne een aantal keer gevaarlijk dicht bij zijn tweede doelpunt was. United leek de ideale kans om te winnen te krijgen via een strafschop. Scheidsrechter Craig Pawson wees al naar de stip na een struikelpartij van Harry Maguire binnen de 16 meter, maar de VAR greep in en bij nadere bestudering van de beelden trok de arbiter de strafschop in.

Maguire kreeg diep in blessuretijd nog een geweldige kans om de wedstrijd in het voordeel van United te beslissen, maar de zeer actieve aanvoerder kopte de bal op de paal. Voor Donny van de Beek was er opnieuw een invalbeurt. De oud-Ajacied kwam in de 79e minuut in het veld voor Fred.