Manchester United neemt in tweede helft afstand van AS Roma: 6-2

29 apr 2021, 23:00

Met een hoofdrol voor aanvaller Edinson Cavani heeft Manchester United een forse stap richting de finale van de Europa League gezet. De Uruguyaanse voetballer tekende voor twee treffers en een assist in de 6-2-zege op Old Trafford. Een overtreding op hem resulteerde nog in een strafschop voor de 4-2.

Fernandes opende de score voor United en maakte de 4-2 uit een strafschop. Daartussenin was AS Roma op voorsprong gekomen via Lorenzo Pellegrini en Edin Dzeko. Cavani draaide de wedstrijd met twee treffers om in het voordeel van Manchester en Paul Pogba en Mason Greenwood maakten er nog 6-2 van.

Bij AS Roma, waar Rick Karsdorp een basisplaats had, vielen in de eerste helft drie spelers, onder wie doelman Pau López, geblesseerd uit. Donny van de Beek bleef bij United op de bank.

Arsenal onderuit bij Villareal

Arsenal moet nog hard werken om zijn fletse seizoen in de Premier League op te poetsen met de eindzege in de Europa League. De Londense club verloor het eerste duel in de halve finales van Villarreal. De Spaanse club van coach Unay Emery won het hectische duel in eigen huis met 2-1. Beide clubs raakten in de tweede helft een speler kwijt met een rode kaart.

Villarreal was in de eerste helft zeer effectief. Twee doelpogingen leverden twee goals op. Al in de vijfde minuut kreeg Manu Trigueros een vrije schietkans en zijn harde uithaal was raak: 1-0. Na een half uur maakte aanvoerder Raúl Albiol de 2-0. Hij kreeg bij een hoekschop via Gerard de bal voor zijn voeten en aarzelde niet.

In de tweede helft zocht Arsenal wat nadrukkelijker de aanval, maar met nog een half uur te spelen kwam de ploeg van coach Mikel Arteta met tien man te staan. Dani Ceballos kreeg na een overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest met rood het veld af.

Die tegenslag pakte wonderlijk genoeg niet nadelig uit voor Arsenal. De Portugese scheidsrechter Artur Soares Dias zag in een ogenschijnlijk licht vergrijp van Trigueros een strafschop. Nicolas Pépé faalde niet vanaf 11 meter en ineens stond het 2-1. Kort daarna bleef ook Villarreal met tien man over, omdat Étienne Capoue na een wilde charge zijn tweede geel zag en met rood mocht inrukken.

In de slotfase maakte topschutter Pierre-Emerick Aubameyang nog zijn rentree bij Arsenal, maar de Gabonees, lang geveld door malaria, kon de gelijkmaker niet forceren.